وي با بيان اينکه امروز گردشگري به عنوان يک سند براي تمام کشورها به شمار مي رود، تصريح کرد: زماني کشورها به واسطه برخورداري از نفت و منابع نفتي در دنيا مطرح بودند و کشورهاي فاقد نفت به عنوان کشورهاي فقير محسوب ميشدند اما امروزه رويکرد گذشته عوض شده و صنعت گردشگري جاي خود را به نفت داده است.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي اضافه کرد: اما در اين حوزه برخي کشورها آنقدر شتابان حرکت کردند که بواسطه ورود بدون برنامهريزي گردشگران، فرهنگ آن کشور دچار تغيير شد و اين بواسطه نداشتن پشتوانه فرهنگي بود.
وي با بيان اينکه افزايش گردشگر در برخي کشورها اگر چه براي آنان منافع مالي بسياري را به دنبال داشته است اما آسيبهاي اجتماعي را نيز به آن کشور وارد کرده است افزود: اگر ما ميخواستيم در ايران ورود گردشگر خارجي را آزاد کنيم هم اکنون آمار گردشگران ورودي ما چيزي بيشتر از 2 ميليون و 700 هزار گردشگر بود.
موسوي يادآور شد: گردشگري که به ايران سفر ميکند ميداند که ايران کشوري فرهنگي است و در غالب توريسم فرهنگي به ايران وارد ميشود و بنابراين لازم است با برنامهريزي هر چه بيشتر به توسعه اين حوزه از گردشگري کمک کنيم.
معاون گردشگري خاطر نشان کرد: امروز و براي نخستين بار طي چندين سال گذشته دور هم جمع شدهايم تا تشکل واحدهاي اقامتي و دفاتر خدمات مسافرتي را ايجاد کنيم تا با توسعه گردشگري مردم ما از درآمد حاصل از آن ذينفع شوند چرا که معتقديم گردشگري توزيع عادلانه ثروت است .
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي افزود: در سال 88 اعلام کرديم که طبق اصل 44 قانون اساسي بخشي از اختيارات خود را در سال 89 به بخش خصوصي واگذار ميکنيم تا از اين طريق معاونت گردشگري به عنوان يک بخش حاکميتي بر عملکرد بخش خصوصي نظارت داشته باشد.
وي همچنين به توسعه گردشگري زيارتي اشاره داشت و افزود: در دنيا بيش از 300ميليون شيعه وجود دارد که اگر بتوانيم 10 درصد آنها را در غالب گردشگر زيارتي به کشور جذب کنيم به اين ترتيب تعداد 10 ميليون گردشگر نيز از سند چشمانداز جلوتر خواهيم بود./115
انتهای پیام/